Servicii medicale

 

Programele de recuperare cardiovasculara comprehensive se adreseaza diferentiat pentru bolnavii cardiovasculari care necesita supraveghere de specialitate cardiologica pe parcursul internarii.

Pacientii pot fi evaluati clinic, functional, biologic. Posibilitatiile sunt: examenul clinic, EKG, EKG de efort, ECO-Doppler, Holter TA, Holter EKG, oscilometrie, doppler periferic, probe functionale respiratorii, radiologie, laborator biochimie (lipidograme, profil glicemic etc.).

În functie de rezultatul evaluarii clinico functionale pacientii sunt inclusi în programe comprehensive de recuperare care pot cuprinde pe lânga terapia medicamentoasa:

  • antrenamentul fizic dozat, supravegheat,
  • folosirea factorilor naturali oferiti de Covasna,
  • regimul alimentar corespunzator vârstei si bolii,
  • educatie pentru sanatate,
  • sfaturi pentru orientare profesionala în functie de starea sanatatii.

Spitalul are un Compartiment de terapie intensiva coronarieni si paturi de asistenta de urgenta pe sectii pentru asistarea bolnavilor cardiovasculari internati în cazul în care acestia devin urgente cardiovasculare si pentru bolnavii cardiovasculari urgente adusi de la nivelul statiunii. Spitalul de Cardiologie Covasna are sansa spre deosebire de celelalte centre de cardiologie recuperare cardiovasculara (clinicile din Bucuresti, Tg.Mures,Cluj, Timisoara, Iasi, Sibiu) sa fie situat în statiunea Covasna, unde factorii naturali oferiti de aceasta ( aerul bogat în aeroioni negativi, bioclimatul sedativ de crutare, apele minerale carbogazoase folosite în cura externa sub forma de bai sau cura interna, mofeta) intervin în mod complementarca tratament nefarmacologic, potentând efectele tratamentului medicamentos.


Print